Pages

Friday, December 21, 2012

Najlepšie medovníky

Tieto medovníčky sa mi vždy spájajú s Vianocami. Skúšala som experimentovať s rôznymi receptami, ale tieto proste vedú. Recept máme doma už dlho a je pôvodne od pani Feldekovej.
Perníky sú mäkké hneď od začiatku :-)








Čo budeme potrebovať:
PRVÁ ČASŤ
500g hladkej múky špeciál
1 lyžička anýzu (namleté – nie kupovaný mletý)
1 lyžička klinčekov (namleté – nie kupované mleté)
1 lyžička škorice (namleté – nie kupovaná mletá)
2 lyžičky sódy bikarbóny
DRUHÁ ČASŤ
1/8 litra vody
250g medu
150 g cukru
OKREM TOHO
1vajíčko


Postup:
Suché ingrediencie dobre premiešame a urobíme jamku. Všetky tri ingrediencie z druhej časti (voda, med a cukor) varíme a miešame do zovretia, až kým nebude zmes číra pod penou . Po dovarení ešte horúcu zmes pomaly vlievame do jamky a zamiešavame. Postupne sa okolitá suchá zmes zapracováva. Potom to šupneme do mixéra a mixujeme. Napokon pridáme 1 vajíčko a mixujeme, kým nie je cesto vláčne. Ja cesto nakoniec preložím do vymúčenej misky, poprášim hladkou múkou, prikryjem fóliou a dám do chladničky na minimálne 5 hodín.

Perníčky potreté vajíčkou pečieme na 200°C asi  6 minút.  (závisí to od trúby :-)

a takto sa pieklo u nás :-) Akurát, že všetky upečené perníky sú už zjedené :-)


 

No comments:

Post a Comment

Dakujem za komentar :-)