Pages

Saturday, February 23, 2013

Naj žemlovka

Napriek tomu, že som posledné dni strávila s chrípkou doma, tak som si urobila radosť svojim obľúbeným jedlom - žemlovkou. Toto usnežené počasie a nekonečná zima ma prestávajú baviť.
Budúci týždeň má byť už teplejší - neviem si ani predstaviť, že raz odložím čižmy a hrubé kabáty a obliekanie chalanov von bude trvať menej ako hodinu... :-)



Čo budeme potrebovať:
1 vianočka alebo 3-4 rohlíky
5 jabĺk
250g tvarohu
2 vajcia
2x vanilkový cukor
cukor
1x škoricový cukor
3-4dcl mlieka
1-2 PL hrozienok (nemusí byť)
strúhanka


Postup
Formu vymažeme maslom a posypene strúhankou. Mlieko, 1PL masla, 1vanilkový cukor a 1 žĺtok zmiešame a povaríme (aby bolo mlieko vlažné)
Do tvarohu dáme 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, 1-2 PL cukru a 1-2PL hrozienok - premiešame.
Vianočku namočíme do mlieka a ukladáme na pekáč. Pridáme tvaroj, nastrúhané jablká a znovu pokračujeme v ďalšej vrstve. Poslednú vrstvu dávam vždy vianočku.
Zakryjeme alobalom a pečieme na 200°C asi 20-25minút. Potom dáme alobal dole a pečieme približne 5 minút. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z dvoch bielkov a 1-2 kryštálového cukru a pečieme do zlatova (približne 5 minút)


2 comments:

  1. Ty jsi šikovná! Vypadá fantasticky! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem :-) ale toto je naozaj blbuvzdorný recept a zvládne ho každý :-)

      Delete

Dakujem za komentar :-)