Pages

Monday, December 12, 2011

Kakaové pavé

Nedávno som našla výborný recept na Kakaové pavé. Názov znie dost zvláštne, ale výsledok stál za to. Príprava je naozaj jednoduchá, pripomína klasické Tiramisu.
Tradične som sa trošku pomýlila v príprave, aj keď si myslím, že v tomto prípade to vo výsledku nebolo vidieť, resp. cítiť :-) Aj vám sa to stáva, že pečiete/varíte podľa receptu a napriek tomu sa popletiete?

Recept je z časopisu Kuchyně 11/2011.




Budete potrebovať
piškóty
5 PL kakaového likéru alebo Baileys
2PL kakaa
1,5dl smotany na šľahanie


Krém
1 Salko
2dl mlieka
2 žĺtky
3 PL kakaa
20g maizeny


Postup


Kakao zmiešame s dvoma lyžicami vriacej vody a potom pridáme likér. V hrnci si zohrejeme Salko s polovicou mlieka a za stáleho miešania privedieme k varu. Vo zvyšnom mlieku si rozšľaháme maizenu so žĺtkami a s kakaom a zmes nalejeme do vriaceho mlieka a miešame, kým nezačne hustnúť.

Na dno misy dáme piškóty, polejeme ich likérom s kakaom. Pridáme krém. Potom poukladáme ďalšiu vrstvu piškót, opäť polejeme likérom a potrieme krémom. Hotový dezert dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. Nakoniec na vrch pridáme šľahačku, ktorú môžeme posypať kakaom (prípadne škoricou).

Dobrú chuť!

No comments:

Post a Comment

Dakujem za komentar :-)