Nedávno som našla výborný recept na Kakaové pavé. Názov znie dost zvláštne, ale výsledok stál za to. Príprava je naozaj jednoduchá, pripomína klasické Tiramisu.
Tradične som sa trošku pomýlila v príprave, aj keď si myslím, že v tomto prípade to vo výsledku nebolo vidieť, resp. cítiť :-) Aj vám sa to stáva, že pečiete/varíte podľa receptu a napriek tomu sa popletiete?
Recept je z časopisu Kuchyně 11/2011.
Budete potrebovať
piškóty
5 PL kakaového likéru alebo Baileys
2PL kakaa
1,5dl smotany na šľahanie
Krém
1 Salko
2dl mlieka
2 žĺtky
3 PL kakaa
20g maizeny
Postup
Kakao zmiešame s dvoma lyžicami vriacej vody a potom pridáme likér. V hrnci si zohrejeme Salko s polovicou mlieka a za stáleho miešania privedieme k varu. Vo zvyšnom mlieku si rozšľaháme maizenu so žĺtkami a s kakaom a zmes nalejeme do vriaceho mlieka a miešame, kým nezačne hustnúť.
Na dno misy dáme piškóty, polejeme ich likérom s kakaom. Pridáme krém. Potom poukladáme ďalšiu vrstvu piškót, opäť polejeme likérom a potrieme krémom. Hotový dezert dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. Nakoniec na vrch pridáme šľahačku, ktorú môžeme posypať kakaom (prípadne škoricou).
Dobrú chuť!
No comments:
Post a Comment
Dakujem za komentar :-)