Celý tento recept vznikol úplnou náhodou. Tofu sme nikdy nekupovali a nebyť toho, že ho omylom niekto dal do nášho vozíka v obchode (alebo žeby sme ho my niekomu zobrali? :-), tak by sme ho asi nikdy nekúpili. A mega cukina nám niekedy veľmi dávno narástla v záhrade, takže sme nevedeli, čo s ňou, keďže sme ju pestovali prvýkrát. Nakoniec mamina skúsila cukinu zapiecť s tofu a vznikol z toho môj najobľúbenejší letný recept. A že je to dobré dokazuje aj to, že moji malí chlapi ju spolu so zemiakmi zjedia :-) (toho najstaršieho chlapa sa mi zatiaľ na cukinu nepodarilo nahovoriť :-)
čo budeme potrebovať:
1 cukina (zvyčajne mávam väčšiu cukinu z trhu alebo zo záhrady - sestrinej :-))
1 tofu (najlepšie údené)
1 šľahačka
1 vajíčko
2-3 rajčiny
Prípadne môžeme pridať olivy, malú klobásku, slaninku,...ako komu chutí
Postup
Cukinu si ošúpene a nakrájame na maličké kocky. Dáme do zapekacej misy. Na cukinu naukladáme nakrájané rajčiny (prípadne olivy, klobásku,...). Posypeme nastrúhaným tofu. V miske si vyšľaháme šľahačku s vajíčkom, pridáme trošku bio bujónu z DM a celú zmes vylejeme na cukinu s rajčinami. a dáme piecť na 190°C asi 30 minút.
P.S. Podávame so zemiakmi. Cukinu môžeme nahradiť aj patizónom. Minulý rok totiž sestra kúpila niekoľko sadeníc cukiny a vždy to bol nakoniec patizón :-)
No comments:
Post a Comment
Dakujem za komentar :-)