Perníky sú mäkké hneď od začiatku :-)
Čo budeme potrebovať:
PRVÁ ČASŤ
500g hladkej múky špeciál
1 lyžička anýzu (namleté
– nie kupovaný mletý)
1 lyžička klinčekov
(namleté – nie kupované mleté)
1 lyžička škorice
(namleté – nie kupovaná mletá)
2 lyžičky sódy bikarbóny
DRUHÁ ČASŤ
1/8 litra vody
250g medu
150 g cukru
OKREM TOHO
1vajíčko
Postup:
Suché ingrediencie dobre
premiešame a urobíme jamku. Všetky tri ingrediencie z druhej časti
(voda, med a cukor) varíme a miešame do zovretia, až kým nebude zmes
číra pod penou . Po dovarení ešte horúcu zmes pomaly vlievame do jamky
a zamiešavame. Postupne sa okolitá suchá zmes zapracováva. Potom to
šupneme do mixéra a mixujeme. Napokon pridáme 1 vajíčko a mixujeme,
kým nie je cesto vláčne. Ja cesto nakoniec preložím do vymúčenej misky, poprášim
hladkou múkou, prikryjem fóliou a dám do chladničky na minimálne 5 hodín.
Perníčky potreté vajíčkou
pečieme na 200°C
asi 6 minút. (závisí to od trúby :-)
a takto sa pieklo u nás :-) Akurát, že všetky upečené perníky sú už zjedené :-)
No comments:
Post a Comment
Dakujem za komentar :-)