Napriek tomu, že som posledné dni strávila s chrípkou doma, tak som
si urobila radosť svojim obľúbeným jedlom - žemlovkou. Toto usnežené
počasie a nekonečná zima ma prestávajú baviť.
Budúci týždeň má
byť už teplejší - neviem si ani predstaviť, že raz odložím čižmy a hrubé
kabáty a obliekanie chalanov von bude trvať menej ako hodinu... :-)
Čo budeme potrebovať:
1 vianočka alebo 3-4 rohlíky
5 jabĺk
250g tvarohu
2 vajcia
2x vanilkový cukor
cukor
1x škoricový cukor
3-4dcl mlieka
1-2 PL hrozienok (nemusí byť)
strúhanka
Postup
Formu
vymažeme maslom a posypene strúhankou. Mlieko, 1PL masla, 1vanilkový
cukor a 1 žĺtok zmiešame a povaríme (aby bolo mlieko vlažné)
Do tvarohu dáme 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, 1-2 PL cukru a 1-2PL hrozienok - premiešame.
Vianočku
namočíme do mlieka a ukladáme na pekáč. Pridáme tvaroj, nastrúhané
jablká a znovu pokračujeme v ďalšej vrstve. Poslednú vrstvu dávam vždy
vianočku.
Zakryjeme alobalom a pečieme na 200°C asi 20-25minút.
Potom dáme alobal dole a pečieme približne 5 minút. Nakoniec pridáme
vyšľahaný sneh z dvoch bielkov a 1-2 kryštálového cukru a pečieme do
zlatova (približne 5 minút)
Ty jsi šikovná! Vypadá fantasticky! :)
ReplyDeleteĎakujem :-) ale toto je naozaj blbuvzdorný recept a zvládne ho každý :-)
Delete